Koude levering

Info koude levering - Info algemeen

11-6-2020
Vorige week is het DRIES-systeem overgeschakeld naar de levering van koeling.
Koeling wordt geleverd door de temperatuur, op de thermostaat in je woonkamer, lager in te stellen dan dat de temperatuur op dat moment in de ruimte is.
Het koelen wordt in de display weergegeven door een ijs-symbool. Voor koeling betaal je een vast bedrag per maand, het verbruik aan koeling wordt niet verrekend.
Koelen is mogelijk zodra het systeem is overgeschakeld. Verwarmen is het gehele jaar mogelijk.

Lees hier onze tips voor een duurzaam gebruik van het warmte- en koudesysteem:
Let op onbedoeld warmteverbruik. Wanneer je in de zomermaanden je thermostaat op een hoge temperatuur laat staan omdat er toch gekoeld wordt dan kan het zijn dat, wanneer het ‘s avonds afkoelt, je onbedoeld aan het verwarmen gaat. Dit leidt tot extra stookkosten en een hogere rekening. Wil je geen kosten voor warmteverbruik in de zomermaanden, zorg dan dat de thermostaat zowel gedurende de dag als de nacht lager staat ingesteld dan de daadwerkelijke temperatuur in die ruimtes is en wordt.Voorbeeld: Buiten is het boven de 25 graden en ook in de woonkamer loopt de temperatuur op tot 25 graden. Je thermostaat staat ingesteld op 22 graden. Er zal koel water door de vloerleiding stromen. ’s Avonds koelt het af, de temperatuur in je woonkamer zakt onder de 22 graden. Twee uur later treed de verwarming in werking om op te warmen tot 22 graden. Dit verwarmen zal aanhouden tot de ingestelde temperatuur bereikt is. Dit betekent dat je ook op een warme zomerdag warmte verbruikt en hogere kosten krijgt.

Zorg dat er niet meer dan 3 graden verschil zit tussen de ingestelde temperatuur van de verschillende ruimten.
Voorbeeld: De temperatuur in de woonkamer staat ingesteld op 21 graden; zet dan de badkamer niet lager dan 18 graden, anders kost het extra warmte-energie om de woonkamer op de 21 graden te krijgen. Daardoor zal je verbruik omhoog gaan en heb je hogere kosten.

Houdt de ingestelde temperatuur zo constant mogelijk. Als je wisselt in temperatuur, doe dat dan met maximaal 1,5 graden verschil.
Voorbeeld: De woonkamer staat ingesteld op 21 graden overdag. Wil je het ’s avonds wat koeler hebben,  stel dan de avondtemperatuur niet lager in dan 19,5 graden.
De reden hiervoor is dat het veel meer warmte-energie kost om een afgekoelde ruimte weer op te warmen. Daardoor verbruik je meer en krijg je hogere kosten.

Een duurzaam woongenot gewenst.

______________________________________________________________________________________________________________

Het DRIES systeem draait naar behoefte.
Wij hebben geen storing te melden.
Ervaar je dit anders, laat ons dit dan weten via service@WarmCruquius.nl.

Dan gaan we voor je aan de slag.